Servis klima uredjaja Beograd

Čistoća vazduha u vašem životnom prostoru, tehnička ispravnost i produžetak veka klima uređaja su samo neki od razloga zašto je poteban servis klima uređaja...

Kao što je potrebno redovno čišćenje i održavanje prostora u kom živite, tako je potrebno redovno čistiti i održavati Vaš klima uređaj.

Iako postoji mišljenje određenog broja korisnika da klima uređaje ne treba čistiti, nego da samo treba redovno prati filtere klime, to nije istina.

Profesionalna preporuka ALFA COOL klima servisa je da uređaje treba čistiti barem jednom godišnje, a u poslovnim prostorima i češće, a ne tek kada iz klima uređaja počne da se oseća neprijatan miris ili kad se kapacitet hlađenja uređaja osetno smanji. Uz to, dodajmo i nastanak povećane potrošnje struje, kompresora koji radi pod povećanim radnim opterećenjem, kao i skupljanja bakterija u prljavim sistemima. Potencijalna ušteda ne servisiranjem klima uređaja će brzo planuti kroz račune za struju, ili ozbiljniji kvar sistema koji će dovesti do toga da ćete morati da kupite nov uređaj.

Kako bi postigli sve ove zadate standarde potrebno je obavljati redovan tehnički servis i očistiti unutrašnje i spoljašnje jedinice. Čišćenje klima uređaja neophodno je uraditi jednom godišnje, ili dva puta, ukoliko klima radi cele godine. Servisiranje je važno, kako bi klima nesmetano radila i da se ne bi oštetila, jer samo tako neće biti potrebe za poravkom klime.

Servis unutrašnje klime podrazumeva:

  • Uklanjanje i pranje poklopca
  • Antibakterijsko dezinfikovanje filtera i njegovo pranje
  • Skidanje nečistoće sa isparivača i pranje dezinfikacionim sredstvima
  • Čišćenje turbine i kadica u kojima se skupljaju bakterije i plesan

Servis spoljašnje jedinice podrazumeva:

  • Pranje kondenzatora (saća sa zadnje strane) i čišćenje dezinfikacionim sredstvom kako bi se izbeglo preopterećenje kompresora
  • Pranje kućišta
  • Proveru pritiska u sistemu, eventualnu dopunu ili zamenu