Hauzmajstor Beograd

POPRAVKE U KUĆI-HAUZMAJSTOR

Mi u ALFA COOL SERVISU, osim što Vam možemo ponuditi sve vrste popravki bele tehnike, možemo vam takođe ponuditi i usluge hausmajstora. Neke probleme u kući, stanu ili poslovnom prostoru možete rešiti i sami, a za neke Vam treba pomoć profesionalca. Ali ni profesionalac nije ništa bez odgovarajućeg alata.

Zbog toga smo mi tu, jer bilo koji problem da je u pitanju, mi Vam ga možemo rešiti, zato što imamo i alat i zanat!

Vodoinstalaterski poslovi

Imate problem sa potrošačima vode?

Čest problem kod potrošača vode izaziva kamenac, jer je voda kod nas „tvrda“. Kamenac utiče na ispravnost uređaja jer, na primer, „guši“ odvode smanjujućio prečnik cevi za dovod vode ili skupljajući se oko grejača i umanjujući im kapacitret.

Navešćemo dva problema za koje je između ostalog kriv i kamenac.

Curenje creva tuša na spoju sa slavinom ili sa tušem je najčešće izazvano starom gumicom, nagomilanim kamencem ili običnim trošenjem materijala creva. Ukoliko vam vodokotlić sve vreme pušta vodu u WC šolju, to je verovatno još jedan od problema za koji je kriv kamenac koji se nakupio kod neke gumice i ne da plovku da se vrati u početni položaj. Sa druge strane, možda je problem i u oštećenju samog plovka.

Sledeći problem na koji bismo Vam skrenuli pažnju su bele rebraste gibljive cevi koje su sada sve popularnije. Njih posle nekog vremena treba promeniti jer postaju krute pa ne naležu lepo, što može dovesti do curenja. Takođe, s obzirom na to da su rebraste, sklone su tome da se u rebrima skuplja prljavština što je pogodno za razvoj bakterija.

Jedan od saveta koje Vam možemo dati, a tiče se bojlera, je da termostat na bojleru ne postavljate na maksimum jer ćete tako produžiti vek trajanja grejača.

Dobar deo kvarova na vodenim potrošačima izazvani su nestručnim montiranjem. Za vodoinstalaterske poslove potrebno je iskustvo.

Ostali problemi i kvarovi koje Vam možemo rešiti su:

  • popravke, zamene i montaže vodokotlića svih marki, cevi vodokotlića, gumica vodokotlića, ventila i plovaka vodokotlića, česmi za lavaboe, sudopere, kade i bidee, česmi za veš mašinu, te svih gumica na svim vrstama česmi, zamene tuš creva, popravke, zamene i montaže bojlera, veš mašina, zamena creva veš mašine, popravke, zamene i ugradnju svih vrsta sifona, montiranje sudopera, čišćenje i zamenu creva lavaboa i sudopera i uklanjanje neprijatnog mirisa iz bubnja veš mašine i iz slivnika.

Elaktričarske popravke

Imate problem sa strujom?

Struja nije nešto sa čim se treba igrati, ako nemate osnovno znanje o njoj, te Vam ne bismo preporučili nikakve samoinicijativne popravke ili prepravke ukoliko niste obučeni i školovani za rad sa naponom. Ako se ipak i pored našeg upozoronja odvažite i upustite u popravku ili zamenu nekog dela koji je u kontaktu sa strujom, molimo Vas da ne zaboravite da uvek, ali UVEK, prvo isključite osigurač na sklopki, (ili ukoliko imate stariju tablu, dok ne izvučete osigurač) i prvo proverite glinericom da li u problematičnom delu i dalje ima struje. Nikako nemojte ništa popravljati dok se ne uverite da je dovod struje do problematičnog dela prekinut!

Najčešći problemi sa strujom nastaju zbog loših i istrošenih instalacija. Havarisane ili iščupane utičnice su možda i najčešći kvarovi ili problemi koji se javljaju. Svakome od nas se može desiti da slučajno iščupa utičnicu zajedno sa utikačem, do čega najčešće dolazi ili zbog nedovoljno zategnute utičnice ili zbog krunjenja materijala za koji se utičnica drži. Do pregorevanja utičnica najčešće dolazi zbog slabljenja spojeva na njima, pa kada se u njih uključi neki jači potrošač, žice se zagrevaju, nakon čega dolazi do stvrdnjavanja i otpadanja izolacije, i nakon vremena i daljeg habanja, dolazi do kratkog spoja između faze i nule. Ovo može izazvati ozbiljnu štetu na uređajima, a nekada može ugroziti i zdravlje korisnika.

Ovo su za ljude koji se razumeju u struju jednostavno rešivi problemi, ali su za one koji se ne razumeju su potencijalno opasne situacije. Ako pozovete ALFA COOL SERVIS rešićemo vaš problem, a vi se nećete dovesti u opasnost.

Neki od ostalih problema u vezi sa strujom koje Vam možemo rešiti su sledeći: zamene osigurača, zamene svih vrsta utičnica i zidnih prekidača, montaža zidnih lampi, lustera, plafonjera i ostalo.

Stolarski radovi

Problemi sa stolarijom?

Stolarija u kućama, stanovima i poslovnim prostorima je sklona kvarovima i habanju jer se svakodnevno koristi i po više puta. Neki od najčešćih problema su otpadanje kompletnih šarki, uglavnom sa stranica ormara koji su najčešće od iverice, naročito, ako su vrata na njima velika i teška, a šarke nedovoljno ušrafljene ili im je broj nedovoljan. Problem sa kojim se takođe susrećemo su kvarovi na mehanizmima prozora na kipovanje, koji vremenom postaju jako teški za zatvaranje ili ne dozvoljavaju pravilno dihtovanje prozora, ili čak, ukoliko su drveni, počinju da “padaju” od težine, pa ih je potrebno dodatno podizati rukom prilikom zatvaranja. Možda Vam vrata i prozori ne dihtuju, pa se javlja promaja u vašem stanu, kući ili poslovnom prostoru, naročito za vreme košave? Možda želite da stari sto ili ormar ukrasite novim ruhom uz pomoć kant traka, ali nemate potreban alat i znanje za to? Možda se fijoke više ne otvaraju i ne “klize” kao kada su bile nove?

Možda ipak imate problem sa bravom ili mehanizmom kvake na vratima? Ako imate problem sa otključavanjem, najverovatnije je problem u samoj bravi koja treba da bude zamenjena. A sa druge strane, ako imate problem sa kvakom, najverovatnije je problem u mehanizmu kojim se kvaka pokreće, te treba zameniti kućište za glavni mehanizam. U tom slučaju nije potrebno menjati bravu i možete zadržati stare ključeve.

Neke od ostalih usluga koje nudimo uključuju: sklapanje novog nameštaja, kačenje slika, kačenje i popravku roletni i venecijanera na prozore ili vrata, bilo da su ona drvena ili aluminijumska.

Ukoliko ste se pronašli u bilo kom od navedenih problema, ili ako se niste našli, ali Vam je potrebna pomoć oko neke popravke ili problema u kući, to za nas nije problem, slobodno nam se obratite na naše telefone. Ono što Vam mi nudimo su odgovorni profesionalci sa profesionalnim alatom, a to je, složićete se, najvažnije!