Godišnji servis klima uredjaja Beograd

Često nas Alfa Cool servisu klima naši korisnici pitaju šta su mali i veliki servis klime i šta se podrazumeva pod tim.

Koja je razlika između velikog i malog servisa klima uređaja?

Veliki servis, za razliku od malog, je mnogo detaljniji i podrazumeva celokupno rasklapanje unutrašnjeg klima uređaja, vađenje turbine i pranje svih delova. Za razliku od unutrašnje jedinice, spoljna se pere pod pritiskom.

Kada treba uraditi veliki servis klima uređaja?

Veliki servis kućnih klima uređaja treba uraditi na svake tri godine, dok servise klima uređaja u prostorijama velike prometnosti, kao što su prodavnice, butici, kancelarije, kao i server sobe i lokali servisiranja, treba raditi svake godine. Učestalost velikog servisa klima uređaja od godinu dana podrazumeva i sve one klima uređaje koji se nalaze u prometnim ulicama većih gradova, poput Beograda.

Da li to što imam određeni model klima uređaja povećava ili smanjuje vreme između servisiranja?

Učestalost velikih servisa klima uređaja ne zavisi od njihovih modela, nego od uslova kojima su uređaji izloženi. To znači da, bilo da je vaša klima LG, Vivax, Vox ili Midea, sve one rade na istom principu i samo su opterećenja samih uređaja i uslovi kojima su izloženi, faktori koji odlučuju o tome u kom vremenskom periodu je potrebno čistiti Vaš klima uređaj.

Koje su obaveze vlasnika između servisa klime?

Filtere unutrašnje klime je potrebno redovno prati, a ukoliko se klima koristi svakodnevno, preporučljivo ih je prati jednom mesečno. Ukoliko se klima uređaj koristi povremeno, filtere je potrebno prati bar jednom u 3 meseca.

Kako se peru filteri klima uređaja?

Filtere treba izvaditi, poprskati sredstvom za odmašćivanje i isprati u mlakoj vodi. Nakon toga sačekajte da se filteri osuše i vratite ih u klima uređaj. Ukoliko je klima uređaj veoma zaprljan, potrebno je uraditi dubinsko čišćenje klime.