Dubinsko čišćenje klime je potrebno uraditi u intervalu od jedne do dve godine, najviše zbog zdravlja, a i zbog pravilnog rada i dugotrajnosti klima uređaja.

Alfa Cool servis  klima u Beogradu bavi se klimatizacijom preko 15 godina i svaki naš radnik je obučen za dubinski servis klima uređajaja svih proizvođača.

Pre ćišćenja

Dubinski servis klime (dubinsko čišćenje) radi se pod velikim pritiskom od 15 bara što osigurava da se sve zakorele naslage sklone, a pritom da se ne ošteti sam klima uređaj.

Postupak dubinskog čišćenja klime

Serviseri će kod vas na licu mesta očistiti klima uređaj. Sve što je potrebno jeste da im obezbedite pristup kupatilu, tj. odvodu za zaprljanu tečnost nakon pranja.

Naš radnik će pažljivo demontirati prednju masku, filtere i oklop unutrašnje jedinice. Koristimo specijalnu opremu koja se navlači na isparivač i gde se odlaže sva nečistoća.

Koristimo specijalne tečnosti koje brzo uklanjaju dugotrajne naslage na turbini i krilcima. Nakon toga se vrši detaljno pranje pod pritiskom.

Nakon pranja, delovi klima uređaja se dezinfikuju i sklapaju.

Posle pranja unutrašnje jedinice, proverava se spoljašnja jedinica. Proverava se količina gasa i dopunjuje , ukoliko je potrebno. U velikom broju slučajeva, nije potrebno dopunjavati gas, nego je problem u zaprljanosti turbine i isparivača.

Nakon ovakvog servisa klime, spremni ste za predstojeću sezonu!

Posle čišćenja

Cena dubinskog čišćenja klime u Beogradu

Cena dubinskog pranja klima uređaja zavisi od veličine klime i kreće se od 5.000 do 8.000 din.

Za sva dalja pitanja vezana za servis slobodno nas kontaktirajte.