Ukoliko je vaše prvo pitanje na ovu temu: “Da li se prilikom premeštanja klima uređaja može sačuvati gas u sistemu?”, naš odgovor je: “Može!”

Alfa Cool klima servis vrši uslugu premeštanja klima uređaja. Mušterije se javljaju sa željom ili potrebom da se njihov klima uređaj premesti, bilo zbog preseljenja, bilo iz praktičnih razloga, iz jedne prostorije istog stana ili kuće u drugu.

Način demontiranja klima uređaja

Demontiranje klima uređaja započinjemo tako što klima uređaj uključimo da hladi, pa sačekamo da spoljašnja jedinica počne sa radom.

Demontažu nastavljamo tako što skidamo čepove sa ventila spoljne jedinice, te zatvaramo mali ventil i, kada smo ga zatvorili, čekamo 30 sekundi i počinjemo sa zatvaranjem velikog ventila. Kada smo zatvorili veliki ventil, gasimo unutrašnji klima uređaj i isključujemo ga iz struje.

Na ovaj način, u komperosoru dolazi do skupljanja gasa i kada se klima uređaj ponovo montira nije ga potebno puniti gasom. Jednom kada gas vratimo u sistem, odvajamo unutrašnju jedinicu od spoljne, spoljnu jedinicu skidamo sa nosača, a zatim skidamo i unutrašnju jedinicu. Vrhove bakarnih cevi na unutrašnjem klima uređaju treba obavezno zatvoriti izolir trakom. Spoljašnju jedinicu nikako ne treba okretari naopako, niti je obarati na stranu.

Vaš klima uređaj će biti premešten bez dodatnih

troškova punjenja gasom!