Kada govorimo o cenama ugradnje i servisiranja klima uređaja, na njih utiču mnogi faktori. Alfa Cool klima servis, želi da Vam pruži uvid u formiranje naših cena, kako biste Vi bili što bolje upoznati sa svim faktorima koji se uzimaju u obzir kada dođe do potrebe za ugradnjom, popravkom ili servisiranjem klime.

Kako se formiraju cene

Cene servisa klima u Alfa Cool servisu se formiraju pre svega prema vrsti usluge koja treba da bude pružena. Dakle, prvo pitanje je da li se radi o ugradnji, popravci ili o servisu.

Ugradnja klime cena

Važna stavka je pristupačnost lokaciji ugradnje uređaja. Ukoliko je u pitanju ugradnja klima uređaja na nepristupačnom mestu, ili na velikoj visini, cena ugradnje će naravno biti veća, jer je za to često potrebna posebna oprema.

Popravka klime cena

Važna je i vrsta kvara koji se popravlja, i to da li je taj kvar na unutrašnjem ili spoljašnjem uređaju. Kada je reč o kvarovima, treba uzeti u obzir i cenu i kvalitet delova koji se ugrađuju. Naravno, sve ove stvari zajedno utiču na konačnu cenu, ali, na formiranje krajnje cene treba dodati i poštovanje procedure proizvođača, tip i model klima uređaja, kao i sam kapacitet uređaja.

Kao što vidite, na formiranje cene ugradnje i servisa klime utiče mnogo faktora, tako da precizno određivanje cene pre samog izlaska na teren ponekad nije moguće. Tek kada naša ekipa dođe na lokaciju, u Vašu kuću ili stan, i upozna se sa svim aspektima predstojećeg posla, kao i sa potencijalnim problemima, moći ćemo precizno da Vam kažemo kolika je cena ugradnje klima uređaja, kao i cena popravke ili cena servisa klima uređaja. Stoga, ovo što sledi su okvirne cene naših usluga:

Cenovnik

 • Montaža klime 12 btu 8.900 din. * doplata za instalaciju po dužnom metru 1.200 din.

 • Montaza klime 18 btu 10.600 din. * doplata za instalaciju po dužnom metru 1.200 din.

 • Montaza klime 24 btu 12.000 din. * doplata za instalaciju po dužnom metru 1.200 din.

 • Servis klime 9-12 btu 2.500 din. (sa skidanjem turbine 3.000-3.500 din.)

 • Servis klime 18 btu 3.000 din. (sa skidanjem turbine 3.500-4.000 din.)

 • Servis klime 24 btu 3.500 din. (sa skidanjem turbine 4.000-4.500 din.)

 • Popravka elektronike na klimi on/of 6.000-9.000 din.

 • Punjenje prazne klime 3.500-7.000 din.

 • Zamena startera kompresora 3.500-5.000 din.

 • Zamena senzora temperature 3.000-5.000 din.

 • Premeštanje spoljne klime 5.000-7.000 din.

 • Premeštanje unutrašnje jedinice 5.000-7.000 din.

*Cena ugradnje klima uređaja zavisi od tipa i veličine klima uređaja, kao i od toga da li je klima uređaj neinvertorski ili invertorski, ili da li je možda u pitanju multi sistem.

**Cena punjenja zavisi od vrste freona i smese kojom se klima uređaj puni.

Dodatne usluge

Pored gore navedenih glavnih radova, nudimo i usluge dodatnih radova, kao što su, između ostalog: redovan godišnji servis klima uređaja, produžavanje napajajućeg kabla, zamena termoizolacije na bakarnim cevima, zamena ili produžavanje kondenz creva, povećavanje funkcionalnosti klima uređaja radi boljeg hlađenja, ugradnja prednaponske zaštite za inverter klime, popravka elektronike, zamena kondenzatora, itd.

Kao što ste mogli videti, cene usluga zaista variraju, te bismo Vam preporučili da nas kontaktirate u Alfa Cool servisu, i u razgovoru sa našim prijatnim osobljem, zajedno, što preciznije utvrdimo, da li je u pitanju ugradnja uređaja, i ako jeste, kakav bi uređaj najbolje odgovarao Vašim potrebama, ili se možda radi o popravci ili servisu, i u čemu je tačno problem sa Vašim klima uređajem i koliko bi Vas rešavanje tog problema na kraju koštalo.